Nieuwsoverzicht

Laatste nieuws uitval en stakingen openbaar vervoer

Momenteel geen stakingen bekend in het openbaar vervoer.

Laatste update: donderdag 17 november 2022 06:10

Momenteel rijdt het openbaar vervoer weer volgens dienstregeling.

Houd voor de meest actuele situatie de berichten in de 9292 reisplanner op 9292.nl en de 9292 app in de gaten. De 9292 reisplanner wordt tijdens de staking continue bijgewerkt met de meeste actuele informatie die 9292 ontvangt van de OV-bedrijven.

Tip: download ook de 9292 app via 9292.nl/app als je die nog niet op je telefoon hebt. Zo heb je onderweg ook de meest actuele informatie.  

Laatste nieuws rondom uitval van ritten in het openbaar vervoer

Momenteel rijdt het openbaar vervoer weer volgens dienstregeling.  

Status 16 november 2022: "De stakingen in het streekvervoer zijn voorlopig van de baan. Vakbond FNV gaat samen met CNV vanaf december 2022 met werkgevers onderhandelen over een nieuwe cao en hoopt dan ook dat er een inflatiecompensatie wordt afgesproken. In oktober 2022 waren er nog drie dagen lang stakingen in het streekvervoer vanwege onvrede over de arbeidsvoorwaarden." 

De afgelopen stakingen bij het regionale streekvervoer werden georganiseerd door de FNV. Een gedeelte van de chauffeurs is aangesloten bij de FNV. Wat de gevolgen van de staking voor OV reizigers is is lastig in te schatten. Op woensdag 19 oktober 2022 t/m vrijdag 21 oktober 2022 werd er gestaakt in het streekvervoer en toen reed 70% van het streekvervoer. 30% van de ritten viel uit.

Medewerkers van stadsvervoerders HTM, RET (tram/metro) en GVB doen niet mee aan de staking. Zij vallen onder een andere cao. Ook de treinen van de NS rijden gewoon volgens (deels aangepaste) dienstregeling.

Zodra er bij 9292 nieuws bekend wordt over nieuwe stakingen dan lees je dat op deze pagina.

Minder vervoer door personeelstekort 

Verschillende OV-bedrijven hebben personeelstekort en hebben aangekondigd dat er minder vervoer kan rijden op een aantal trajecten. Plan je reis in de 9292 reisplanner, deze wordt een dag van tevoren bijgewerkt. De OV-bedrijven doen hun best om de uitval tot een minimum te beperken. De ritten die uitvallen worden in de 9292 reisplanner als 'vervallen' getoond.

9292: actuele dienstregeling van alle OV vervoerders in Nederland

De 9292 planner toont de actuele dienstregeling van alle OV vervoerders in Nederland voor trein, bus, tram. metro en veer. De uitgevallen ritten worden kort voor een staking zoveel mogelijk uit de planners gehaald door de vervoerder. De 9292 planner toont bij uitval van vervoer (waar mogelijk) automatisch een alternatief advies met andere vervoerders. Ook kun je verschillende mogelijkheden van voor- en natransport instellen (zoals fiets en deelvoertuigen). 

 

Actuele meldingen van OV-bedrijven op 9292.nl en 9292 app

Actuele meldingen van verstoringen en wijzigingen worden door de OV-bedrijven ingevoerd. Deze zijn terug te vinden in je reisadvies. Een overzicht van deze meldingen vind je op deze plek. In de zoekbalk zoek je op 'plaats', 'lijn' of 'OV-bedrijf' om de melding te vinden die voor jouw reis van toepassing kan zijn. Dit kan ook in de 9292 app. Je vindt de actuele meldingen via de menuknop bij "Wijzigingen". 

Alternatieve reis zoeken - gebruik de 'opties' in de 9292 planner

Zijn er verstoringen die gevolgen hebben voor jouw reis, kijk dan van tevoren of er een alternatief reisadvies is. Zo kun je in de 9292 app bij 'opties' de mogelijkheid voor de bus/trein/metro/tram aan of uit te schakelen. Wellicht kun je via een alternatieve route toch op je bestemming komen. 

Ook kun je bij 'start' en 'einde' van je reis kiezen om een deze delen van je reis te maken met de fiets, de scooter of ander vervoer.

Daar waar dit van toepassing is zullen we je laten zien of er een mogelijkheid is om een fiets of scooter te huren. 

 

Downloaden laatste versie 9292 app

Laatste update van de 9292 downloaden kan in de appstores. Je kunt ook 9292.nl/app openen op je mobiel, je komt dan direct bij de juiste app uit. Zorg dat je altijd de laatste versie op je telefoon hebt staan zodat je gebruik kunt maken van de beste ervaring.
Logo PlayStore Logo AppStore Logo Appgalary

 

Ander nieuws van 9292

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)