Nieuwsoverzicht

Live in de apps - Deelfiets reserveren én betalen

In een eerdere editie van 9292reist kondigden we het aan en nu is het live: het reserveren én betalen van deelfietsen in de 9292 bèta app en 9292 moves app. We zijn gestart met Donkey Republic in o.a. Amsterdam, Den Haag en Rotterdam en breiden langzaam verder uit.

Plannen met de fiets

Je fietsroutes plannen rondom je ov-reis kan al een tijdje met de 9292 app en de 9292 moves app. Om een reis te plannen vul je op je beginscherm in wat je ‘van’ en ‘naar’ locatie is. De app geeft direct reisadviezen met de huidige dag en tijd. Deze verschijnen onder het planblok.

Wil je jouw reis starten of eindigen met een fiets dan kun je dat aangeven tijdens het plannen. Bij ‘Extra opties’ geef je aan of je in het voor- of natraject wilt lopen of fietsen. Klik hiervoor op ‘Start’ of ‘Eindig’ en kies het juiste icoontje. In de app verschijnen direct de aangepaste reisadviezen.

Reserveren van een fiets

Als je een reis plant en je wil bijvoorbeeld vanaf een bushalte het laatste stuk fietsen, dan zie je eenvoudig op het kaartje in de app waar je in de buurt deelfietsen vindt. Per locatie vind je informatie over de beschikbaarheid van deelfietsen en de bijbehorende tarieven. Je reserveert een fiets door je naam, mailadres en betaalgegevens in te vullen. Als je vervolgens dicht in de buurt van de fiets komt, haal je hem van het slot via een button op je smartphone. Allemaal zonder de 9292 app en de 9292 moves app te hoeven verlaten. Zo maken we het voor reizigers stukken eenvoudiger om van deur naar deur te reizen met een combinatie van vervoersmiddelen.

Tip!

Sla je reisadvies op om de actuele stand van het aantal fietsen tijdens je reis nog even te checken. Klik op de locatie van de fietsverhuurder voor meer informatie. Onderaan de informatie klik je op 'navigeer naar fietsverhuur' om makkelijk vanaf je aankomstlocatie de weg naar je huurfiets te vinden.

Samenwerking Donkey Republic

De samenwerking tussen 9292 en Donkey Republic komt voort uit een project waarin beide partijen betrokken zijn om Mobility as a Service (MaaS) naar een hoger plan te tillen: een systeem waarbij je als reiziger betaalt voor het gebruik van (geïntegreerde) vervoersdiensten, zonder te hoeven investeren in vervoersmiddelen.

En nu?

Met de pilot in de 9292 bèta app en 9922 moves app wordt gekeken hoe de inrichting van de fietsverhuur kan worden verbeterd in de app. Deze nieuwe functie maakt het voor 9292 gebruikers nog makkelijker om gebruik te maken van fietsen tijdens het reizen met het OV. Joost Mortier (CEO 9292): “De pilot is nu eerst beschikbaar voor de 3000 gebruikers van de bèta versie van de 9292 app en de 4000 gebruikers van de 9292 moves app. Na de pilot test zal de functie voor het grote publiek live gezet worden in de 9292 app.


In samenwerking met Donkey Republic is een stevige basis gebouwd om ook andere aanbieders van deelfietsen en -scooters in de apps aan te sluiten.

FAQ fiets

Heb je vragen over het reizen met deelfietsen in de 9292 app of 9292 moves app? We helpen je graag verder! De meest voorkomende vragen zijn gebundeld in de FAQ op onze website.