Extra

Naar het vliegveld

Van/naar het vliegveld met het OV

Of je nu voor zaken of voor vakantie met het vliegtuig gaat reizen. Start je reis vanuit huis en plan je reis naar de luchthaven deze zijn goed bereikbaar met het OV. Zo heb je geen parkeerproblemen of hoge parkeerkosten. Hieronder hebben we de bereikbaarheid van de vliegvelden in Nederland voor je op een rij gezet. 

Naar het vliegveld? Koop je kaartje in de app!

Heb je (even) geen OV-chipkaart of vind je het handig dat het kaartje voor je hele reis in één app zit onderweg naar het vliegveld? Koop dan je ticket via de 9292 app. Hoe je dit doet dat leggen we je graag uit of kijk onze video. 

Hoe koop je een ticket in de app? YouTube  

Download de app, plan en koop direct je reis

Logo PlayStore Logo AppStore Logo Appgalary

De Nederlandse luchthavens

Schiphol

Schiphol is onze grootste luchthaven. Direct onder Schiphol ligt het treinstation en naast Schiphol ligt het busstation.

Trein

In de trein is er voldoende ruimte om je bagage kwijt te kunnen. En op het station kun je direct gebruik maken van de bagagekarren die daar voor je klaar staan. Zo ben je snel en met veel gemak in de vertrekhal.

Amsterdam Airport Express (lijn 397)

Deze busdienst is natuurlijk niet alleen makkelijk voor de toerist of zakenman die Nederland komt bezoeken. Van deze dienst kun je ook gebruik maken als je vanuit Amsterdam Centrum naar Schiphol moet. Lijn 397 is in onze planner opgenomen. Je kunt voor de reis gebruik maken van je OV-chipkaart of het kaartje kopen in onze app.  

Amsterdam Airport Express bij het Rijksmuseum

Overige busdiensten

Van en naar schiphol is er ook een groot aantal rechtstreekse busverbindingen naar de omliggende woonplaatsen. Schiphol heeft de meeste hiervan op een rij gezet. Al deze lijnen zijn opgenomen in onze planner.  Je stapt recht voor de aankomst- en vertrekhal in of uit de bus. Hoe makkelijk is dat!

Rotterdam The Hague Airport

Metro & Bus

Zowel vanuit Rotterdam als Den Haag is er een goede verbinding met metrolijn E in combinatie met bus 33. Je stapt uit vlak naast de passagiershal en kan zo aan je reis beginnen. Deze verbinding is in onze planner opgenomen en kun je betalen met je OV-chipkaart of koop een kaartje in onze app.

Eindhoven Airport

Bus

Vanaf Eindhoven CS kun je Eindhoven Airport het best bereiken met buslijn 400 en 401. De reistijd is ongeveer 20 minuten. De reis betaal je met je OV-Chipkaart of koop een kaartje in onze app. De bushalte is voor de terminal. Je kunt vanaf daar zo je reis vervolgen.

Groningen Airport Eelde

Met de bussen van Qbuzz kun je eenvoudig Groningen Airport Eelde bereiken. Shuttle bus (lijn 9) rijdt tussen Groningen Airport Eelde en het centrum van Groningen. De shuttle bus sluit aan op de aankomende en vertrekkende lijnvluchten van en naar Londen, Kopenhagen en Gdansk en stopt onder andere bij het Hoofdstation, Zuiderdiep en Grote Markt. Je kunt gewoon gebruik maken van een OV-Chipkaart op dit traject. Daarnaast is het mogelijk om een los vervoerbewijzen te kopen bij de chauffeur. Deze kunnen ook met pin worden betaald.

Kom je uit de richting Assen, maak dan gebruik van lijn 50 waar je bij Busstation halte De Punt over kunt stappen op lijn 9. Hier kun je gebruik maken van je OV-Chipkaart of kaartje in onze app en staan de dienstregelingen opgenomen in onze planner.

Maastricht Aachen Airport

Vlieg je van of naar het zuiden van ons land? Maastricht Aachen Airport is goed bereikbaar met lijn 30 die rijdt tussen Maastricht en Sittard. De dienstregeling is opgenomen in onze planner.