Staking streekvervoer

Landelijke staking streekvervoer van 16 t/m 24 maart opgeschort voor onderhandelingen. Lees meer >

Laatste update over de stakingen in het streekvervoer:

Voor donderdag 16 maart 2023 tot en met vrijdag 24 maart 2023 zijn er GEEN landelijke stakingen in het regionale streekvervoer gepland. 

Als de vakbonden geen akkoord bereiken dan volgen er vanaf woensdag 29 maart 2023 en donderdag 30 maart 2023 weer landelijke stakingen in het streekvervoer. Op vrijdag 24 maart 2023 volgt er meer informatie. 

Houd voor de meest actuele situatie de berichten in de 9292 reisplanner in de gaten. Die wordt continu bijgewerkt met de informatie vanuit de OV bedrijven en geeft automatische waar mogelijk alternatieve reisadviezen met openbaar vervoer dat wel rijdt. 

 Tips voor reizen tijdens de staking

Via de nieuwspagina vind je meer actuele informatie per ov-bedrijf en houden we je tijdens de staking op de hoogte:

 Actuele informatie over de stakingen

Stakingen in openbaar vervoer

Houd in het geval van stakingen rekening met 50% tot 75% uitval van ritten in het streekvervoer in het hele land.
De stakingsdagen die nu zijn aangekondigd door de vakbonden (op de andere dagen is er geen staking): 
  • Vanaf donderdag 16 maart 2023 t/m vrijdag 24 maart 2023 geen stakingen. Op vrijdag 24 maart 2023 wordt er meer bekend gemaakt over eventuele nieuwe stakingen.

Er wordt op stakingsdagen gestaakt door een gedeelte van het personeel van streekvervoerders Arriva, Transdev (incl. Breng, Overal, OV regio IJsselmond), Qbuzz (incl U-OV), EBS, Keolis (incl Syntus Utrecht en Allgo), RET Bus, Hermes en Connexxion. Hou rekening met 50% tot 75% rituitval.

De uitgevallen ritten worden indien mogelijk kort van te voren door de vervoerders uit de reisplanners gehaald. Helaas is pas kort van te voren duidelijk of een chauffeur gaat staken. 

Streekvervoer: streekbussen maar ook streektreinen en in Utrecht ook stadsvervoer. En sommige streekvervoerders rijden ook binnen grote steden als Arnhem, Nijmegen en Almere.

Medewerkers van stadsvervoerders HTM, RET (tram/metro) en GVB doen niet mee aan de stakingen. Zij vallen onder een andere cao. Ook de treinen van de NS rijden gewoon volgens dienstregeling.

Via de actuele nieuwspagina vind je meer informatie en houden we je op de hoogte:

 Actuele informatie over de stakingen

Via social media houden we je ook graag op de hoogte. Volg jij Team 9292 al op TwitterFacebook en Instagram?

Tips voor tijdens de staking 

Voor OV reizigers is de staking natuurlijk super vervelend. 9292 geeft je graag wat tips voor als je tijdens een staking op pad moet gaan. Hopelijk heb je er iets aan en kun je toch nog op op tijd op je bestemming komen.  

 Tips voor reizen tijdens de staking

Er wordt gestaakt, maar ik zie toch een streekbus of streektrein rijden. Hoe kan dat?

De ov-bedrijven proberen met de medewerkers die niet staken en zich als werkwillige hebben gemeld, zoveel als mogelijk de normale dienstregelingen te rijden. Hierdoor is het mogelijk dat je, ondanks de staking, toch een bus ziet rijden. De ov-bedrijven proberen voor onze reizigers een dienstregeling te bieden daar waar mogelijk.

Hoe weet ik of mijn streekbus of streektrein rijdt?

De ov-bedrijven weten helaas pas kort van tevoren welke bussen kunnen rijden en welke niet. Dit hangt er namelijk vanaf hoeveel medewerkers -die op de stakingsdag dienst hebben- gaan staken. De ov-bedrijven proberen vervallen ritten zo snel als mogelijk uit de reisplanners te halen. Helaas komt het wel eens voor dat tijdens een staking het reisinformatiesysteem waarmee de vervoerders vervallen ritten doorgeven aan 9292, overbelast raakt. Hierdoor zijn de planners mogelijk niet altijd up-to-date.

Hoe krijg ik informatie over welke streekbus / streektrein rijdt en welke niet?

Plan je reis zo kort mogelijk voor vertrek via onze reisplanner op 9292.nl of de 9292 app voor actuele reisinformatie. Ook vermelden we bijzonderheden op deze website en in het reisadvies.

In de 9292 planner staat dat de streekbus / streektrein rijdt, maar hij komt niet?

Helaas kan het tijdens de staking gebeuren dat de vervallen rit niet door het ov-bedrijf uit de planner is gehaald. Als het reisinformatiesysteem van de ov-bedrijven problemen heeft door overbelasting, kan het voorkomen dat de rit niet uit de planner is gehaald door de ov-bedrijven. Daarnaast is het voor het ov-bedrijf soms pas op het allerlaatste moment duidelijk of een chauffeur of machinist staakt. In de 9292 planner kun je ook zelf via 'opties' het reisadvies aanpassen en kijken of je eventueel ook zonder streekbus of streektrein op je bestemming kunt komen. Lees hierover meer de tips voor ov-reizigers voor reizen tijdens een staking

Staakt 9292 ook?

Nee 9292 is geen vervoerder en staakt niet. 9292 is een online platform dat reisinformatie geeft en reizigers onafhankelijke en actuele informatie geeft waarmee reizigers ondanks de stakingen op hun bestemming kunnen komen. 

 

Gezocht: testers voor de nieuwe website van 9292 

De komende maanden bouwt 9292 een nieuwe website. Ook komen er veel mooie nieuwe functies in de 9292 apps. Vind je het leuk om met 9292 mee te denken en als eerste de vernieuwingen te testen? Geef je dan op voor het 9292 Testpanel 

 

9292: actuele dienstregeling van alle OV vervoerders in Nederland

De 9292 planner toont de actuele dienstregeling van alle OV vervoerders in Nederland voor trein, bus, tram. metro en veer. De uitgevallen ritten worden kort voor een staking zoveel mogelijk uit de planners gehaald door de vervoerder. De 9292 planner toont bij uitval van vervoer (waar mogelijk) automatisch een alternatief advies met andere vervoerders of andere vervoersvormen. Ook kun je verschillende mogelijkheden van voor- en natransport instellen (zoals fiets en deelvoertuigen). 

 

Minder vervoer door personeelstekort 

Een aantal vervoerders heeft aangekondigd dat er door personeelstekort minder vervoer rijdt op een aantal trajecten. Deze ritten worden door de vervoerders uit de realtime planners van 9292 gehaald.